maanantai 4. huhtikuuta 2011

Köyhän naisen tonnikalapihvit

Nyt kun synttäriviikonlopusta on jotakuinkin selvitty, oli mukavaa taas hyöriä keittiössä ja napsia kuvia blogia varten :) Aamulla ei ruoka maistunut, ja pohdiskelinkin tarkkaan kauppalistan etukäteen. Ostin kermaa, rahkaa, maitoa, kaalia, voita, munia, tonnikalaa ja leivontaan tarkoitettuja esansseja. (Voisi varmaan mainita, että koko ostoskassillisen hinta n. 13€). Noista tarpeista sain loihdittua aivan mahtavaa ruokaa; tonnikalapihvejä joita söin paistetun, intialaisittain maustetun kaalin kanssa. Kaalista tuli sen verran hyvää, että saatoin nuolla lautasenkin :-D

Köyhän naisen tonnikalapihvit paistetun kaalin kanssa
  • 2 annosta
  • yhden annoksen hinta noin 1,20€
Tarpeet
  • 2 prk tonnikalaa (itse käytän hiutaleita vedessä)
  • 1 kananmuna
  • chilirouhetta
  • Kruunumajoneesia pihvien päälle tarjoiltaessa
Valmistus
Pihvit: sekoita valutettu tonnikala, kananmuna ja chilirouhetta makusi mukaan. Itse käytän tonnikalahiutaleita, jotka on vähän vaikea valuttaa ihan kuiviksi. Käytin apuna kahvinsuodatinta, kun en omista tarkoitukseen paremminkaan sopivaa työvälinettä :)
Sulata voita pannussa (itse käytin lettupannua) ja nostele taikinasta pieniä pihvejä paistumaan. Paista rapeaksi molemmilta puolilta. Tarjoile majoneesinokareen kanssa.

Kaali: Pilko kaali suikaleiksi. Paista reilussa voissa kunnes on "al dente". Mausteeksi reilusti intialaista mausteseosta ja ripaus suolaa.

Ja jälkiruuaksi..

Pohjaton rahkapiirakka
  • 6 annosta
  • yhden annoksen hinta noin 0,40€
Tarpeet
  • 200g maitorahkaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 kananmunaa
  • makeutusainetta
  • kanelia
  • (vaniljauutetta)
  • (vuoan voitelemiseen voita ja esim. mantelijauhetta tai kookoshiutaleita)
Valmistus
Sekoita kaikki aineet kanelia lukuunottamatta. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada seos vuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa noin tunti. Ripottele kanelia paistetun piirakan päälle. Ihana tarjottava vaikka kahvin kanssa!


---

Loppujen ostoksieni käyttötarkoitus jääköön vielä arvoitukseksi. Mulla on täällä pieni projekti meneillään, kirjoitan siitä lähipäivinä ;)










2 kommenttia:

  1. Löysin sivuillesi karppaus foorumin kautta. Siellä oli kuva tekemästäsi tosi herkullisen näköisestä kotijuustosta :) Voisitko laittaa reseptiä tänne blogiisi? näytti niin hyvätlä!

    VastaaPoista
  2. Juu, lupaan tämän viikon aikana laittaa!

    VastaaPoista